Hoe het werkt

Over het indienen en verloop van jouw zaak

EEn Bezwaarschrift in een handomdraai

Het indienen van jouw zaak is eenvoudig en gebeurt digitaal via het intake-formulier op deze website. Er word je gevraagd om een kopie van de WOZ-beschikking. Indien je zelf reeds bezwaar hebt gemaakt en dit is afgewezen kun je het besluit op bezwaar als bijlage toevoegen bij stap 2. Daarbij vragen we ook om nadere informatie omtrent de feitelijke situatie van de woning. Heb je ondersteunende bewijzen? Stuur die dan bij voorkeur mee. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van de omstandigheden die van invloed zijn op de waarde, zoals bijvoorbeeld aantoonbaar slecht onderhoud. Heb je belangrijke gegevens niet allemaal paraat? Geen nood, je kan die stukken ook later altijd via de e-mail aanleveren.

Tot slot geef je bij de intake ons toestemming om namens jou op te treden in de procedure. Dit doe je door het formulier digitaal te ondertekenen en akkoord te geven voor de inhoud van de volmacht. Daarna gaan we direct voor je aan de slag.

Bezwaar- of beroepstermijn

Houd goed in de gaten dat de WOZ-beschikking een bezwaartermijn kent van zes weken, idem voor de termijn voor beroep na een besluit op bezwaar. Is de termijn overschreden dan is bezwaar maken in beginsel niet meer mogelijk, behoudens bijzondere omstandigheden. Indien jij je zaak tijdig hebt ingediend, houden wij uiteraard zelf alle termijnen nauwlettend in de gaten.

De bezwaarprocedure

De gemeente zal in de bezwaarprocedure worden verzocht om het taxatieverslag. Met dit verslag in de hand, en in combinatie met ons eigen onderzoek en de door jou verstrekte gegevens, stellen we kosteloos jouw bezwaarschrift op en sturen dit aan de gemeente. Indien er aanleiding is zullen we jouw bezwaarschrift ook nog mondeling toelichten in een hoorzitting. Hierop volgt de beslissing op bezwaar.

Na de beslissing op bezwaar 

Een beslissing op bezwaar ontvang je van ons via e-mail. Mocht de beslissing onverhoopt tegenvallen omdat je volledig of deels in het ongelijk bent gesteld, beoordelen wij of een beroep bij de rechter zinvol is. Is dat het geval dan stellen wij eveneens kosteloos beroep in bij de rechtbank of het gerechtshof. In bijzondere gevallen waarbij mogelijk het recht is geschonden bekijken wij of een beroep bij de Hoge Raad – cassatie – nog uitkomst kan bieden.

  • Is iets niet duidelijk?

    Onze helpdesk staat altijd voor je klaar als je vragen hebt.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.