Kosteloos in bezwaar

Rechtshulp die je per saldo niets kost

Vergoeding voor rechtsbijstand

Gratis rechtsbijstand? Kan dat wel? Het antwoord is ja.

De overheid maakt continu fouten bij het nemen van besluiten. Omdat het niet redelijk is om in die gevallen alle kosten voor een juridisch deskundige voor rekening van de burger te laten komen, heeft de wetgever vanuit dat oogpunt een regeling in het leven geroepen die zorg draagt voor een tegemoetkoming in de kosten voor rechtsbijstand. Een vorm van schadeloosstelling dus. Dit is vastgelegd in de Algemene Wet Bestuursrecht en het Besluit proceskosten bestuursrecht.

In die gevallen dat een besluit van de overheid geen stand kan houden is de overheid dan ook een proceskostenvergoeding verschuldigd. Deze vergoeding wordt door de gemeente, of door de rechter vastgesteld. Als voorbeeld treft je op deze pagina een afbeelding aan van een proceskostenvergoeding, toegewezen door het gerechtshof Den Bosch, in een WOZ-procedure waar wij als gemachtigde optraden. Een dergelijke vergoeding wordt slechts toegewezen indien een deskundige juridische professional namens jou optreedt in de procedure.

Proceskosten bij een WOZ-procedure

Het voorgaande betekent dat indien de WOZ-waarde naar aanleiding van een bezwaar of beroepsprocedure wordt verlaagd, de gemeente een proceskostenvergoeding is verschuldigd aan wozaanvechten.nl. Wordt de waarde niet verlaagd en is het bezwaar of beroep ongegrond, dan dragen wij het risico van verlies. Met andere woorden, ongeacht de uitkomst van de zaak ben jij ons per saldo niets verschuldigd. Daarmee ben je bovendien altijd verzekerd van onze volledige inzet.

  • Is iets niet duidelijk?

    Onze helpdesk staat altijd voor je klaar als je vragen hebt.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.