Actualiteiten

Nieuws items en ontwikkelingen

Sociale huurwoning? Ook dan is de WOZ-waarde van belang

door mrt 8, 2021Uncategorized

Het leek ons een goed idee om dit nogmaals onder de aandacht te brengen. Ook bij de huurders van een sociale huurwoning wordt jaarlijks de WOZ-waarde opnieuw vastgesteld. Wat men echter vrijwel nooit weet is dat deze waardebepaling ook van invloed kan zijn op de (maximale) huurprijs. Een lagere WOZ-waarde kan dus de huurprijs drukken en de verhuurder zal mogelijk de huurprijs daarop dienen aan te passen.
Bij huurwoningen in de vrije sector speelt dit niet, het moet dus echt gaan om woningen beneden de liberalisatiegrens.

Puntentelling

De huurprijs is afhankelijk van het aantal factoren, waaronder ook de hoogte WOZ-waarde. Op grond van het Besluit huurprijzen woonruimten wordt 1 punt toegekend aan elke € 10.000 aan waarde van jouw woning. Hoe meer punten jouw woning dus heeft, des te hoger de huurprijs mag zijn.

Waardedrukkende omstandigheden

Het is derhalve voor jou van belang om de WOZ-waarde te laten verlagen. Omdat een veelvoud aan omstandigheden aan die verlaging kan bijdragen is dat niet altijd zo moeilijk als het wellicht lijkt. Denk bijvoorbeeld aan slecht onderhoud, overlast, verouderde apparatuur, vochtproblemen, enzovoorts. Van belang is wel om deze gebreken goed vast te leggen, bijvoorbeeld door middel van foto’s en die bij het indienen van jouw bezwaar mee te sturen.

Laat de WOZ-aanslag niet liggen

Kortom, het zou zonde zijn dat je goede kansen laat liggen terwijl er voordeel te behalen valt. Aan de WOZ-waarde valt vaak genoeg te sleutelen om de maximale huurprijs van jouw woning te drukken. Wij nemen dit juridische traject graag voor je uit handen, altijd gegarandeerd kosteloos.